четвер, 23 жовтня 2014 р.

«Поколінням майбутнім про незабутнє»

«Поколінням майбутнім про незабутнє»
вечір-зустріч

Нам не забути днів війни…
У нашій пам’яті вони.
І ті герої незабутні,
Що з нами йдуть в віки майбутні.

22 жовтня, напередодні великого свята – 70 - річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників у читальному залі міської центральної бібліотеки для учнів школи-інтернату №2 був організований  вечір-зустріч «Поколінням майбутнім про незабутнє». Цей захід був направлений на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани живим учасникам тих героїчних  подій, до історичної пам’яті та привернення уваги до ювілейної дати – звільнення України від фашистської Німеччини.
Ведуча заходу, бібліотекар I категорії Катерина Бояршинова наголосила, що великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам’яті українського народу і запросила до слова ветерана, полковника у відставці, голову міської Ради ветеранів Леонтія Інокентійовича Рогаля, який розповів слухачам про основні етапи воєнних дій, що відбувалися на території України. Розповідь продовжив ветеран, полковник у відставці Олександр Григорович Шех, який поділився з молоддю спогадами про боротьбу з німецькими загарбниками  та прочитав вірш, приурочений визволенню України. А ветеран, полковник у відставці Іван Єгорович Кошелєв, звернувся до молодого покоління із закликом свято берегти та примножувати славетні бойові й трудові традиції старшого покоління. «Будьте достойними слави своїх дідів і прадідів. Майбутнє України тепер у ваших руках», - підкреслив ветеран    і подарував бібліотеці книгу  «Перемозі-70», присвячену 70-річчю  визволення України…
Учні разом з ветеранами вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Сувора правда війни, яку вони почули від ветеранів, навічно залишиться в пам’яті.
Під час заходу звучали вірші українських поетів про мужність і відвагу захисників Вітчизни, які  декламували диктор радіо «Мелодія» Павло Тихонов та учениця 9 класу школи-інтернату №2 Вікторія Чеколаєва (вірш «Реквієм»). 70-річчю визволення України присвятила свої вірші «Вічна слава героям», «До 70-річчя  Перемоги» місцева поетеса, член клубу «Ліра» Людмила Кур’ян. 
А під час перегляду документального фільму про звільнення України, учні  почули вражаючи цифри загиблих співвітчизників, зруйнованих будинків, шкіл, заводів, ознайомилися з українськими командувачами та містами-героями.
Інсценівку «Сповідь матері» здійснили студенти коледжу культури і мистецтв Дарина Гриневич та Сергій Гуменюк.
Справжнім подарунком ветеранам та усім присутнім був святковий концерт, у виконанні учнів міської школи мистецтв (директор Валентина Рябчук) Каріни Гринчевської, Яни Львівської, Олександри Гарматюк. Хвилюючі мелодії пісень воєнного часу «Моя земля», «Мій край», «Мати-тополя», «Маки червоні» пройшли через серця підростаючого покоління.
По закінченні  учні  оглянули літературно-історичну експозицію «Війні немає забуття» та  сфотографувались на пам’ять. Далі ведуча запросила на церемонію покладання квітів  у сквер Танкістів біля Вічного вогню.


























Немає коментарів:

Дописати коментар