четвер, 16 жовтня 2014 р.

"Місцева демократія в українській хаті"

"Місцева демократія в українській хаті"
інформаційне досьє
           З 13 по 19 жовтня в Україні проходить Європейський тиждень місцевої демократії. З цієї нагоди 15 жовтня в бібліотеці організовано інформаційну годину «Місцева демократія в українській хаті». Метою заходу було розповсюдження інформації серед молоді про принципи діяльності місцевих органів влади, розвитку місцевого самоврядування, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.
         Слухачі здійснили екскурс в історію підписання, ратифікації та введення в дію Європейської хартії місцевого самоврядування, яка містить стандартні положення організації управління на місцях; прослухали лекцію «Історія самоврядування в Кам’янці-Подільському», яку здійснила молодший науковий співробітник державного історичного музею - заповідника Ольга Качур. Віртуальну екскурсію кабінетами органів міської влади провів завідувач організаційним відділом Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Нижник. Він познайомив присутніх із організацією діяльності міської влади та органів місцевого самоврядування: міського голови, його заступників, депутатів, директорів департаментів, начальників управлінь тощо. Сергій Володимирович доніс також інформацію про категорії дітей, які мають пільги на оздоровлення, вступ до вузів та відповів на численні запитання аудиторії. Слухачами були учні спеціалізованої ЗОШ №5.
         На закінчення учасники заходу познайомились із Європейською хартією місцевого самоврядування та Концепцією реформування місцевого самоврядування, яка повинна стати тією моделлю управління, яка б відповідала принципам регіональної політики Європейського Союзу.


Немає коментарів:

Дописати коментар