понеділок, 20 жовтня 2014 р.

«Література української діаспори»

«Література української діаспори»
літературний глобус
20  жовтня читальним залом міської центральної бібліотеки було організовано літературний глобус  на тему «Література української діаспори».
Захід проводився з метою  ознайомити учнів з представниками діаспори та їх творами; вникнути в глибину поетичного слова, що прийшло до нас з інших країв; зрозуміти його, повірити йому, а що найбільше припаде до душі, взяти з собою в життя, виховувати любов до Батьківщини.
Ведучи Катерина Бояршинова та диктор радіо «Мелодія» Павло Тихонов  розповіли слухачами, а ними були учні міського ліцею, про чотири  хвилі еміграційного процесу, причини еміграції українців за межі рідної землі.  Познайомила з відомими поетами, що емігрували за різних обставин до США, Канади, Великобританії, Італії, їхнім життєвим шляхом і творчістю. Доповнила  виступ презентація «Художня культура української діаспори».
Диктор радіо «Мелодія» Павло Тихонов не тільки був ведучим а й  декламував вірші поетів Євгена Маланюка «Під чужим небом», Богдана Лепкого «Видиш, брате мій», Михайла Шевченка «Діаспора», «Автопортрет» Віри Вовк, «За тебе Україно» С. Людкевича та інші. Прослухав вірші учні  зрозуміли, як за допомогою художнього слова просто і щиро виражене святе почуття любові до рідного краю, туга за його втратою. Вони також прослухали  записи пісень «Чуєш, брате мій», «На Україну повернусь», «Гей, за морем, за широким»,  та інші. На закінченні з учнями була проведена літературна гра "Письменники Розстріляного відродження" та гра «Віднови цитату».

Немає коментарів:

Дописати коментар