вівторок, 8 квітня 2014 р.

Чорнобиль-трагедія століть.

Чорнобиль-трагедія століть.
виставка-пам'ять 

Чорнобильський вітер по душах мете,
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
...Лиш пам'ять усе пам'ятає.
 В.Шинкарук.

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.
До цієї чорної дати в читальному залі міської центральної бібліотеки оформлено розгорнуту виставку-пам'ять"Чорнобиль-трагедія століть", яка пропонує відвідувачам актуальну інформацію за розділами: «Тієї вогняної ночі...», «Мужність і біль Чорнобиля»,  «Відлуння Чорнобиля у Кам'янці» та «Біль, обернений у слово».
Мета: збереження пам’яті про події Чорнобиля, шани й поваги до мужності тих, хто врятував життя майбутніх поколінь.
На виставці експоновані найкращі видання про цю страшну трагедію: збірки документальних та публіцистичних творів «Фантом» та «Чорнобиль», «Дні випробувань», документальна повість Г. Медвєдєва «Чорнобильський зошит», фотоальбом «Чорнобильський репортаж» та інші. Даниною пам'яті журналіста, ліквідатора, учасника історико-культурної експедиції Мінчорнобиля України Михайла Загреби є його фотокнига "Пропусти Чорнобиль крізь серце", що вийшла у 2002 році.
 Також на ній акумульовані усі періодичні матеріали, що надають нові факти про чорнобильську катастрофу та героїв-ліквідаторів, які ризикуючи своїм життям, рятували світ від радіаційного забруднення. А всі матеріали, опубліковані за  останні роки в періодичних виданнях, зібрані в папках-досьє «Чорнобильська біль» та «Зоря полин у памяті не згасне».
Виставка-пам'ять доповнена ілюстраціями. Виокремлено, Інтернет-ресурси, присвячені Чорнобильскої трагедії.
Ця виставка є даниною пам'яті всім хто поклав своє життя і здоров'я заради ліквідації страшних наслідків Чорнобильської аварії, пересторогою всім прийдешнім поколінням.


Немає коментарів:

Дописати коментар