понеділок, 7 квітня 2014 р.

Свято свят - Великдень

Свято свят - Великдень
арт-вернісаж
Одному із найбільших та найшанованіших християнських свят – світлому празнику Пасхи у читальному залі міської центральної бібліотеки  присвячено арт-вернісаж „Свято свят- Великдень”.
Великдень – це велике християнське свято, що несе нам радість перемоги Сина Божого над злом, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріплює віру та живить душу, приносить злагоду та любов в наші оселі.
Тому на арт-вернісажі представлені видання  про  цікаві та колоритні звичаї святкування Великодня в Україні і, зокрема на Поділлі. Привернє увагу користувачів книга Олексія Соломченко «Писанки Українських Карпат» з таємницами українського писанкарства, символікою орнамента писанки, історіею її виникнення. Зацікавлять збірки календарно-обрядових пісень - гаївок, ягілок, веснянок, риндзівок, воскресних пісень, які виконують під час Великодніх святкувань. Також тут представлено народні казки, легенди й вірші, присвячені святу.
Виокремлено, Інтернет-ресурси, присвячені Великодню.
Запрошуємо усіх бажаючих переглянути арт-вернісаж „Свято свят-Великдень”, ознайомитись із  історію свята та народними традиціями в Україні, пов’язаних з Великоднем.


Немає коментарів:

Дописати коментар