вівторок, 22 квітня 2014 р.

"Збережемо довкілля заради життя"



"Збережемо довкілля заради життя" 
екологічний диспут

Все на землі, все треба берегти -
І птаха, й звіра, і оту рослину.
Не чванься тим, що цар природи ти -
Бо врешті, ти його частинка.
                       Б. Лепкий

22 квітня  до  Всесвітнього дня Землі у міському  ліцеї  проведено  екологічний диспут  "Збережемо довкілля заради життя". Захід розпочався з відео-презентації одного із мальовничих куточків України  Поділля, який здійснила фахівець з екологічної освіти національного природного парку "Подільські Товтри" Олена Дем'янова.   Неповторна, досконала краса природи та руйнівний вплив на неї людини, вразили учнів. Слухачі заходу замислились  скільки  багато видів рослин занесено до Червоної книги України та Міжнародної Червоної книги, а також  про необхідність їх охорони.
Після чого, завдяки новітнім технологіям, учнівська молодь, на власні очі  мала змогу переконатися в руйнівних процесах, які відбуваються навколо нас самих... Це викликало жваве обговорення наболілих екологічних проблем і  довкілля.
 Під час диспуту висвітлювались такі питання:
- Я і природа: особисте ставлення до навколишнього      
  середовища.
- Жити красиво і жити в злагоді з природою – одне і те саме?
- Любити природу – означає берегти Батьківщину?
- Екологічна ситуація на планеті.
- Шляхи розв’язання екологічних проблем?
Спілкування було жвавим, невимушеним та корисним. Учні  поділилися власними спостереженнями і пообіцяли робити все від них залежне, щоб наша планета менше страждала від Людства.
 Про красу і біль природи  звучали поетичні твори  місцевих поетів:  Світлани Кремінської  «Убили аиста», «Мы паразитами живем»  та Ірини Попіль  «Не калічте землю, бійтесь Бога».
Доповненням до екологічного диспуту був перегляд літератури  „В ім'я збереження життя на землі” люб'язно представлений НПП.




Немає коментарів:

Дописати коментар