середа, 9 жовтня 2013 р.

"Великий син України"

Великий син України
(Василь Симоненко)

Ти знаєш, що ти – людина?
Ти знаєш про це чи ні?
Усмішка твоя  єдина,
Мука твоя  єдина,
Очі твої  одні.
По цій високості, по алмазному блиску таких слів ми впізнаємо Василя Симоненка, поетична зоря якого горить високим, чистим світлом в небі українського письменства. Його творчість живе й сьогодні, їй відкритий шлях до народу, до України, яка навіки увінчала поета своєю любов’ю.
Василя Симоненка називають символом національного пробудження, сурмачем епохи, витязем української молодої поезії, майстром неординарного таланту, одним із когорти поетів «шістдесятників».
Які ж духовні острови відкрив Василь Симоненко? Що говорить нам сьогодні? Які слова несе для сучасної молоді? Відповіді на ці запитання розглядалися під час літературної години «Великий син України» (Василь Симоненко) у Кам’янець-Подільському ліцеї №18 9 жовтня 2013 року.
Учні 11-го класу з розповіді бібліотекаря читального залу ЦБ Тетяни Сафронюк дізналися, яка багатюща художня палітра Василя Симоненка: від сатиричних епітафій, байок, віршованих жартів, казок для дітей до ліричних поезій. На заході прозвучали поезії «Ти знаєш, що ти  людина?», «Лебеді материнства», «Є в коханні і будні, і свята…» та ін. Багато цікавої інформації про життєвий і творчий шлях Василя Симоненка отримали учні під час презентації слайд-шоу «Я на світі такий один…».
На закінчення заходу ведуча додала, що є такі поети, які стають речниками свого народу, свого часу, чия творчість стає часткою нашого буття, часткою повітря, яким дихаємо, і помислів, що ними живемо.

Немає коментарів:

Дописати коментар