вівторок, 8 жовтня 2013 р.

"У світі права і закону"

"У світі права і закону"
правовий лекторій
8 жовтня в читальному залі центральної бібліотеки організовано правовий лекторій «У світі права і закону». Захід приурочено Дню юриста. Його метою було ознайомлення учнів міського ліцею (історико-правовий напрям) із історією правової думки в Україні, виховання правосвідомості та підвищення правової культури.
Провідний бібліотекар Тетяна Дашко зазначила, що День юриста відзначають в Україні 8 жовтня, адже за  припущенням вчених, саме в жовтні 1016 року Ярослав Мудрий видав звід Законів «Руська правда», який став правовою основою для розвитку Київської Русі та є найповнішою і найважливішою історичною пам’яткою звичаєвого права українського народу.  На основі цього джерела сформувалося право, тобто правила поведінки суб’єктів, які утверджують правду, справедливість, добро.
Захід продовжив головний спеціаліст відділу правової освіти державної реєстрації нормативно-правових актів Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції Олександр Шпичка. Олександр Олегович зупинився на структурі юридичних служб та їх діяльності, розповів про роботу юриста та відповів на численні запитання слухачів.
До правового лекторію була підготовлена книжкова виставка «В лабіринтах права», яку оглянули учні ліцею.



Немає коментарів:

Дописати коментар