вівторок, 15 жовтня 2013 р.

«Непізнанна творча особистість Закарпаття»

«Непізнанна творча особистість Закарпаття»
тематична година
Основоположником закарпатської дерев’яної скульптури вважається митець, лауреат Шевченківської премії Василь Свида, 100-річчя від дня народження якого ми відзначатимемо 22 жовтня 2013 року.
         Саме тому 15 жовтня 2013 року в коледжі культури і мистецтв для студентів ІІ курсу бібліотекарем міської центральної бібліотеки була проведена тематична година «Непізнанна творча особистість Закарпаття», присвячена цій ювілейній даті.
У вступному слові бібліотекар Леся Повар зазначила, що на сьогоднішній день потрібно привернути увагу сучасної молоді до таланту закарпатського митця, до його особистості та творчості. Вона нагадала присутнім про те, що ця дата відзначається згідно Постанови  Верховної Ради України «Про відзначення 100-річчя з дня народження Василя Свиди» за 16 травня 2013 року № 258–VII.
         В інформаційній розповіді були розкриті біографічні сторінки Василя Івановича Свиди, який очолював обласну організацію Спілки художників України, з 1957 року був заслуженим діячем мистецтв УРСР, у 1973 році отримав звання народного художника УРСР, а у 1983 році отримав Шевченківську премію за горельєф «В сім’ї єдиній», за великий вклад в галузі мистецтва його нагороджено орденом Трудового Червоного Прапора, двома орденами Знак Пошани, медалями.
         На завершення бібліотекар представила роздруковані репродукції творів відомого митця і запросила присутніх сфотографуватися. 

Немає коментарів:

Дописати коментар