середа, 16 жовтня 2013 р.

«Розвиток місцевої демократії»

 "Розвиток місцевої демократії: європейський вимір"
                                                                  фреш-година
16 жовтня в залі самоврядування міської ратуші центральна бібліотека спільно із історичним музеєм організували для студентської молоді фреш-годину «Розвиток місцевої демократії: європейський вимір». Захід проходив в рамках Європейського тижня місцевої демократії, який є щорічною загальноєвропейською кампанією, започаткованою Радою Європи у 2007 році.
Як зазначила провідний бібліотекар центральної бібліотеки Тетяна Дашко, в Україні проведення такої акції введено Указом Президента від 27 вересня 2007 року і проходить вона в тиждень, що включає 15 жовтня – дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 році. Це міжнародно-правовий документ, який окреслює шляхи розвитку місцевого самоврядування в Європі.
Про розвиток місцевого управління в Кам’янець-Подільському провела лекцію екскурсовод міської ратуші Ольга Качур. 
Завідувач організаційного відділу Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Нижник привітав студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну, які були присутні на заході,та провів віртуальну екскурсію кабінетами органів міської влади та місцевого самоврядування. 
Цього року Європейський тиждень місцевої демократії проходить під гаслом «Активна громадянська позиція: голосування, залучення, участь», до чого й закликали молодь організатори заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар