вівторок, 15 жовтня 2013 р.

«Бажанівська осінь»

«Бажанівська осінь»
поетичний фестиваль
Щорічно в жовтні місяці на честь дня народження нашого видатного земляка Миколи Бажана в СЗОШ №5 спільно із центральною бібліотекою організовується поетичний фестиваль «Бажанівська осінь». Його метою є популяризація творчості українських поетів та розвиток творчих здібностей учнівської молоді.
Цього року фестиваль пройшов 14 жовтня у музеї Миколи Бажана і зібрав велику кількість учасників. Оскільки до нас наближається великий ювілей – 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, то і відповідно поезії читались переважно із «Кобзаря» або ж присвячені великому сину України. Зокрема, тут звучали поезії Тараса Шевченка «Розцвіла калина» (Настя Бондар), «Мені однаково» (Богдан Сесак), «Сестрі» (Діана Дрончук), «Русалка» (Марія Туніцька), «Не молились за мене» (Тетяна Афіцька), «Світе ясний» (Аня Бігун), »Розрита могила» (Софія Золочевська), «Тополя» (Ярослава Ярославська), «І мертвим, і живим…» (Діана Ясінська). Слід відзначити творчі здібності окремих учнів, які поєднували читання зі співом. Це учениці 9-А класу Катя Юр’єва («Думи мої, думи мої») та Руслана Дитко («І мертвим, і живим…»). Вірші Володимира Сосюри «Мільйонами став він» та Миколи Брауна «Тут його зайнялась зоря», присвячені генію українського народу прочитали Аня Бігун та Каріна Криворучко. А учениця 8 класу Вікторія Бординюк сама написала «Присвяту Т. Г. Шевченку», за яку отримала «Грамоту за популяризацію творчості Шевченка».
Всі учні заслуговували на подяки та грамоти, однак журі у складі вчителів Марини Репінецької, Інни Адамчук та Тетяни Василинюк визначили трьох переможців. Серед них: Діана Тимчук, за читання поезій Т. Шевченка «Лілея», Катя Лаута за поезію «Нічого кращого немає…» та Юля Семеніхина за вірш «Ми вкупочці колись росли».

Немає коментарів:

Дописати коментар