понеділок, 8 грудня 2014 р.

"Закон і право"

"Закон і право"
огляд-лекція

„Ніщо ми так погано не знаємо, 
як те, що має знати кожен – Закон”

«Право – це все те, 
що істинне і справедливе» 
   Віктор Гюго 

8 грудня (в рамках Всеукраїнського тижня права) у міському ліцеї проведено огляд-лекцію "Закон і право", з метою підвищення правової культури молоді, виховання   поваги до закону і прав людини. Захід  організовано центральною міською бібліотекою спільно з міськрайонним управлінням юстиції.
З юних літ людина часто потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Буває так, що молодь  не знає, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутися по допомогу. Тому на лекції головний спеціаліст міськрайонного управління юстиції Аліна Задорожна у цікавій і доступній формі   розповіла про найважливіші закони нашої держави,  їх застосування, відповідальність за свої вчинки, повагу до закону та його вимог. На заході демонструвався короткометражний фільм про права дитини з висвітленням статей з «Конвенції прав дитини»,  дозволив ознайомитися з головними її положеннями.   Також Аліна Володимирівна порадила учням, куди можна звернутися‚ якщо виникають питання правового захисту, чи виникне  потреба у юридичній допомозі та відповіла на численні запитання‚  які хвилювали сучасну молодь.
На закінчення бібліотекар запропонувала учням  переглянути книги по цій темі, та запросила частіше відвідувати бібліотеку.


Немає коментарів:

Дописати коментар