вівторок, 2 грудня 2014 р.

«Депутатське життя»

«Депутатське життя»
уроки самоврядування
В українському календарі 7 грудня відзначається як День місцевого самоврядування. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє загін народних обранців.
Саме з цієї нагоди в міській Ратуші організовано уроки самоврядування для студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну.
Метою заходу було: ознайомлення молоді із витоками місцевого самоврядування, як притаманного українцям способу суспільного життя, що бере свій початок з часів Київської Русі.
Тут науковий співробітник Державного історичного музею-заповідника Жанна Карбовська здійснила історичний екскурс в розвиток місцевого самоврядування у Кам’янці-Подільському. Депутат міської ради Василь Іванович Сенюк познайомив слухачів із виборчим законодавством щодо виборів депутатів до місцевих рад, кількісним складом нині діючої міської ради, її діяльністю.
Від громади міста слово мав Мирослав Іванович Мошак, який закликав молодь бути активними громадянами своєї держави, адже джерелом влади в Україні є народ.
На закінчення слухачам була представлена книжкова виставка «Місцеве самоврядування в Україні» та проведено інформаційний огляд літератури.  


Немає коментарів:

Дописати коментар