понеділок, 8 грудня 2014 р.

«Люди священного обов’язку»
літературно-мистецький вечір
6 грудня в Україні відзначається День Збройних Сил України. Це свято затверджено Постановою Верховної Ради України у 1993 році на честь дня ухвалення Закону України «Про Збройні Сили України». З нагоди цього дня в центральній бібліотеці для військовослужбовців військової частини А3290 організовано літературно-мистецький вечір «Люди священного обов’язку».
Метою заходу було: вшанування всіх, хто присвятив себе військовій справі та захисту Батьківщини, всіх хто боронив та боронить рідну землю, виховання патріотичних почуттів та любові до України.
Тут слухачі ознайомились із історією творення та формування української армії з часів Київської держави і до незалежної України, яку переповіли провідний бібліотекар Тетяна Дашко та диктор радіо Павло Тихонов. Вірші, приурочені військовим подіям на Україні, прочитали поети із клубу «Ліра» Жанна Мадич, Неля Лещинська та Світлана Кремінська. Декламували також поезію Тараса Шевченка «Мені однаково», згадували роки його солдатчини, проведені в Орській фортеці через надмірну любов до України. Поетеса та композитор Жанна Мадич презентувала слухачам свою нову пісню «Доле, щастя подаруй». Учні міської школи мистецтв подарували захисникам українські народні пісні.
Цікавими були розповіді учасників АТО із Центру розмінування України Сергія Лютаревича та В’ячеслава Федько. Хлопці були небагатослівними, адже їм багато прийшлося пережити в зоні проведення воєнних дій на Сході України, але залишаються рішучими у боротьбі за цілісність України. Вони готові боронити кожен клаптик рідної землі, щоб не віддати ворогові навіть маленької її частинки. 
Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу всіх, хто віддав життя за незалежність України, за збереження її територіальної цілісності та недоторканості її кордонів. 




Немає коментарів:

Дописати коментар