четвер, 5 грудня 2013 р.

"З історії місцевого самоврядування"

"З історії місцевого самоврядування"

До дня місцевого самоврядування в міській Ратуші був проведений урок самоврядування за тісної співпраці з міською владою та міським музеєм.
Науковий співробітник історичного музею Жанна Карбовська виступила з лекцією «З історії місцевого самоврядування».
Студенти коледжу будівництва, архітектури та дизайну, громадяни міста мали можливість переглянути відео презентацію «Від Магдебурзького права до місцевого самоврядування м. Кам’янець», яку представляла екскурсовод міської ратуші Ольга Качур.
З презентацією книжкової виставки «Місцеве самоврядування в Україні» виступила Тетяна Сафронюк, бібліотекар І категорії центральної бібліотеки.

До уваги всіх присутніх була представлена Європейська хартія місцевого самоврядування 1985 року, яка була ратифікована Верховною Радою України 11 вересня 1997 року, Конституція України, а також закони:„Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів”, „Про столицю України – місто-герой Київ”, „Про органи самоорганізації населення”. Книжкова виставка доповнена матеріалами міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференцій, у яких розкриваються перспективи розвитку місцевого самоврядування в сучасній Україні, а також аналізуються основні моделі місцевого самоврядування, які закріпились у країнах світу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар