середа, 11 грудня 2013 р.

"Мої права та обов'язки"

                                                  
"Мої права та обов'язки"
"Право – це все те, що істинне і справедливе"
Віктор Гюго
З нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини 11 грудня (в рамках Всеукраїнського тижня права) у міській школі мистецтв (директор Валентина Рябчук) проведено веб-діалог "Мої права та обов'язки", організований міською центральною бібліотекою та міськрайонним управлінням юстиції.
Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Права дитини – це не просто приказка, яку можна вживати в розмові до місця і не до місця. Права дитини не такі прості, як часто про них думають, – зазначила головний спеціаліст міськрайонного управління юстиції Аліна Володимирівна Задорожна. Вона у цікавій і доступній формі для юних слухачів розповіла про найважливіші закони нашої держави, практику їх застосування, відповідальність за свої вчинки, повагу до закону та його вимог. Діти отримали відповіді на питання: про права дітей, про цінності людського життя, про поведінку в школі, вдома, громадських місцях. На заході презентувалися короткометражні мультфільми про права дитини на основі Конвенції ООН про права дитини. Головний висновок, який зробили діти під час тижня права, – це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.
До уваги усіх присутніх була представлена тематична виставка "Перлина українського права", огляд якої здійснила бібліотекар читального залу центральної бібліотеки Тетяна Сафронюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар