четвер, 12 грудня 2013 р.

Всеукраїнський тиждень права




"Права людини-фундамент європейських цінностей"
вечір питань  і відповідей

«У того, хто вирішить вивчити всі закони,
не залишиться часу на їх порушення»
Й. В. Гете
10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини-перший міжнародно-правовий документщо проголосив основні права і свободи людини.
Важливо, щоб кожна людина знала свої права, щоб ці права стали цінністю, визнаною і державою, і суспільством.
Тому правам людини‚ як одній з ключових європейських цінностей був присвячений вечір запитань та відповідей, який  проведенний в рамках Всеукраїнського тижня права 12-го грудня, організований   спільно з  міськрайонним  управлінням юстиції .
Проблема прав людини — тема, що нікого не лишає байдужим — ні фахівців права, ні пересічних громадян, ні молодь, адже зачіпає самі основи нашого буття, як суспільного, так і особистого. Тому головним спеціалістом  Аліною    Задорожною розглядались різноманітні питання. Учні почули цікаві факти з історії права‚ що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Було розглянуто «Декларацію прав людини». Переглянутий короткометражний фільм про права дитини з висвітленням статей з «Конвенції прав дитини»  дозволив ознайомитися з головними її положеннями.  Звичайно ж, згадали і про те, що усі діти мають не лише права, а й обов’язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства. Також Аліна Володимирівна порадила учням куди можна звернутися‚ якщо виникають питання правового захисту, чи виникне  потреба у юридичній допомозі та відповіла на численні запитання‚  які хвилювали сучасну молодь. 
На закінченні бібліотекар Катерина  Бояршинова запросила учнів оглянути книжкову виставку «Перлина українського права», яка надає матеріали, починаючи з історичних витоків і закінчуючі сучасним станом прав людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар