вівторок, 17 грудня 2013 р.

«Захист прав трудових мігрантів та членів їх сімей»

«Захист прав трудових мігрантів та членів їх сімей»

 інформаційна година

 17 грудня в коледжі культури і мистецтв для студентів ІІ курсу спеціальності «Бібліотечна справа» було проведено інформаційну годину «Захист прав трудових мігрантів та членів їх сімей», яка була приурочена до Міжнародного дня мігранта, який відзначатиметься 18 грудня.
Метою заходу було: ознайомити присутніх із правами трудових мігрантів та членів їх сімей, розкрити правові та організаційні засади державного регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України, які тимчасово здійснюють, здійснювали або будуть здійснювати оплачувану роботу за кордоном (трудових мігрантів) та членів їх сімей.
В інформаційній розповіді бібліотекар читального залу центральної бібліотеки Леся Повар наголосила на тому, що мігранти – це одна з найбільш гострих проблем сучасного світу і ознайомила студентів із тим, що в даний час на планеті зареєстровано близько 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб (мігрантів) та близько 20 мільйонів біженців. Міграційні процеси стали невід’ємною ознакою розвитку людства від самого його зародження. Здебільшого люди залишали обжиті місця не з власної волі, а для того, щоб вижити, захистити життя.
В ході заходу студенти мали можливість почути інформацію про права і свободи мігрантів; участь профспілок у вирішенні проблеми українських трудових мігрантів: адже заробітчани не є членами профосередків і працюють у інших країнах та ознайомилися із Проектом закону про зовнішню трудову міграцію.
На завершення слухачів було проінформовано із Інтернет-ресурсами щодо захисту трудових мігрантів та запрошено сфотографуватися.

1 коментар: