вівторок, 21 лютого 2017 р.

«Кожне слово – то перлина»

«Кожне  слово – то перлина»
Літературно-мистецький вечір, 
присвячений Міжнародному дню рідної мови

21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З нагоди цього свята в центральній міський бібліотеці імені Костя Солухи організовано  літературно-мистецький вечір «Кожне  слово – то перлина».
Метою заходу було інформування про заснування Міжнародного дня рідної мови; розширення знань про шляхи розвитку української мови; прищеплення національної гордості за свій народ, його історію, мову, культуру; виховання любові до рідної мови та поваги до мов інших народів.
На вечір завітали студенти коледжів будівництва, архітектури і дизайну та культури і мистецтв, слухачі Університету третього віку. Всі учасники заходу пройшлися цікавими сторінками розвитку людської мови в цілому та української зокрема. Зупинились на творчості видатних письменників України Івана Котляревського та Тараса Шевченка, які є основоположниками нової української літературної мови. Тут звучали вірші Лесі Українки, Івана Франка, Володимира Самійленка, Миколи Бакая, котрі возвеличують українське слово. Музичні вітання дарувала присутнім студентка коледжу культури і мистецтв Ілона Бандура. Учасники заходу пригадували прислів’я та приказки, гумор і  загадки про мову, оглядали визначні літературні шедеври  та мали можливість читати вірші своєю рідною мовою.


Немає коментарів:

Дописати коментар