вівторок, 3 листопада 2015 р.

«Скорботна свічка пам’яті»

«Скорботна свічка памяті»
(до Дня памяті жертв Голодомору)
масовий перегляд

Свіча. Горить… вогнем свого народу,
нагадуючи сотні мертвих тіл.
Свіча. Німа. Як пам’ять про свободу.
Як чорна стрічка в душах матерів.

Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні 3 листопада в читальному залі  оформлено масовий перегляд «Скорботна свічка пам’яті». Метою перегляду є  сприяння поверненню історичної памяті про Голодомор 19321933 років, виховання  громадянської свідомості та патріотизму.
Література про найжахливішу трагедію в історії України ХХ століття представлена у таких розділах: «Скорботна пам’ять 33-го» та  «Хмельниччини моєї біль».
У запропонованих виданнях наводяться документи, що висвітлюють Голодомор 1932–1933 рр. та масові політичні репресії, організовані сталінським тоталітарним режимом, дається правова оцінка сталінському терору в Україні, аналізуються його основні причини та наслідки. На масовому перегляді представлено унікальне видання: «Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні», яке включає в себе 17 обласних томів та том міста Києва. У Книзі Пам’яті на широкому історико-документальному матеріалі, спогадах очевидців, на підставі списків померлих від голоду висвітлюється трагедія штучно організованого в Україні та на Поділлі Голодомору у 1932–1933 роках.
Також на виставці представлено фотографії, публікації та відеоматеріали  про геноцид української нації.
Масовий перегляд розрахований на широке коло користувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар