неділя, 1 листопада 2015 р.

«Мужність і мудрість Бориса Олійника»

«Мужність і мудрість Бориса Олійника»
вечір поезії
22 жовтня 2015 року відомому українському поету і літературознавцю, громадському діячу і політику, академіку НАН України Борису Іллічу Олійнику виповнилося 80 років.
З нагоди ювілею і вшанування важливої ролі поета в розвитку української літератури, його великої поетичної спадщини, в читальному залі центральної бібліотеки організовано вечір поезії «Мужність і мудрість Бориса Олійника».
На вечір вшанування завітали члени НСПУ, поети-аматори із клубу «Ліра», студенти та учнівська молодь. Заслужений журналіст України, член НСПУ, письменник Мар’ян Красуцький охарактеризував ювіляра, як людину великого таланту та людяності, розповів про його діяльність на посаді українського фонду культури.
Поезії Бориса Олійника «В день ясний», «Освідчення», «Перстень долі», «В оборону хліба», «Мій борг», «Ніхто не забутий», «Батьки і діти», «Усе поспішає», «Трубить Трубіж» читали і дорослі, і молодь. Із них виходив дух патріотизму та любові до рідної України. Велично і пафосно також прозвучала «Пісня про матір», яка принесла Борису Іллічу популярність та стала народною. До ювілею Бориса Олійника була підготовлена виставка-портрет «Талант поета і людини», яку оглянули всі учасники заходу.


Немає коментарів:

Дописати коментар