четвер, 7 травня 2015 р.

«Травень Перемоги»


«Травень Перемоги»
тематичний вечір

Ти прийшла, Перемого, слідами війни,
З-під заліза і попелу – цвітом весни,
Тим навічним вогнем, що горить – не згоря,
Обеліском, який увінчала зоря.

7 травня  напередодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» для мешканців територіального центру соціального обслуговування «Довголіття» центральною бібліотекою був організований тематичний вечір «Травень Перемоги». Захід проведено з метою вшанування пам’яті мільйонів, що стали жертвами буремних подій Другої світової війни та полягли в боротьбі проти диктаторів за мир та демократію.
Ведуча наголосила, що дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941–1945 рр. Не щезне в памяті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над нацистами.
Під час заходу присутні мали змогу переглянути уривок фільму «Ціна Перемоги», який змальовує страшні часи війни. Читання віршів воєнної тематики здійснили диктор радіо «FM» Павло Тихонов   «У мене днів не вистачить для того»  М. Гарніка, «Катами мучена, розп’ята», «У єдності – народу сила» Дмитра  Посільського. Власний вірш «Прощальна сльоза» прочитала місцева поетеса, член клубу «Ліра» Марія Гаврилова.
Зворушливі сльози на очах викликав вірш «Одинока» Вадима Крищенко, який виконала  акторка народного театру Любов Луцик. 
Справжнім подарунком ветеранам та усім присутнім був святковий концерт, у виконанні учнів міської школи мистецтв (директор Валентина Рябчук, викладач Ірина Валеріївна) Каріни Гринчевської, Каріни Остап’юк, Віолети Камінської. Хвилюючі мелодії пісень   «Україна», «Балада о матері», «Прошу в неба», «Україна-мати» пройшли через серця мешканців ТЦСО «Довголіття».

Немає коментарів:

Дописати коментар