четвер, 7 травня 2015 р.

«І знов у снах ідуть солдати»

«І знов у снах ідуть солдати»
поетично-патріотичні читання

8–9 травня 2015 року Україна та світ вшановуватимуть пам’ять мільйонів, що стали жертвами буремних подій Другої світової війни та полягли в боротьбі проти диктаторів за мир та демократію. На виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Центральна бібліотека у сквері Танкістів організувала конкурс поетично-патріотичного читання «І знов у снах ідуть солдати».
У конкурсі взяли участь користувачі всіх філій МЦБС. Вони читали вірші воєнної тематики, згадували ті події найстрашнішої за всю світову історію війни, вшановували живих ветеранів та віддавали шану і честь полеглим, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини. Вірші О. Кучинської «Весна іде і переможним кроком» прочитав учень ЗОШ № 15 Богдан Глушко, В. Дворецької «Страшний сон» – учень ЗОШ № 10 Михайло Тислюк, О. Довгого «Солдат» учениця НВК № 13 Катерина Фалінська, К. Симонова «Чекай мене» учениця ЗОШ № 12 Дарина Боль, М. Гарніка «У мене днів не вистачить для того» – диктор радіо Павло Тихонов. Нікого не залишає байдужим і сьогоднішня війна на сході України. Їм, сьогоднішнім учасникам АТО і захисникам незалежності та територіальної цілісності України присвятили свої вірші чимало сучасних поетів. Серед них Віктор Остроух «Тяжка до нас прийшла година», Наталя Лавленцева «Небесна сотня», Віта Стронська «Мами у Бога благають», Дмитро Посільській «У єдності – народу сила». Ці вірші прочитали Павло Тихонов, учениця НВК № 10 Ліза Нашемпа, учениця НВК № 13 Анастасія Куриш, учениця школи-інтернат «Славутинка» Олена Солдатова. Активну участь у читаннях взяли студенти податкового коледжу Лідія Троцюк, Вікторія Корній, Альона Крупельницька, та коледжу культури і мистецтв – Аліна Зелінська та Олександра Хітрова.
Щирого визнання заслуговують і власні поезії Марії Гаврилової «І знов весна», Людмили Дрезналь «Пам’ять», Людмили Машталер «Кроваво кроплена дорога», Людмили Ткачук «Лист до діда», Анни Дранус «Мир», Дарії Калинюк «Дорогі захисники», які прозвучали на заході. Патріотичні читання доповнювались музичним вітанням від учениць школи мистецтв Ангеліни Мулярчук та Віталіни Фрідріх. По закінченні всі учасники конкурсу патріотичних читань отримали подяки та невеличкі сувеніри. 


Немає коментарів:

Дописати коментар