середа, 27 травня 2015 р.

«Союз українок: історія взаємовідносин»

«Союз українок: історія взаємовідносин»
інформаційна година
В рамках сприяння реалізації Державної Програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року 27 травня в центральній бібліотеці проведено інформаційну годину «Союз українок: історія взаємовідносин».  Метою заходу було знайомство із діяльністю Всеукраїнської добровільної жіночої громадсько-просвітницької організації «Союз українок» та її місцевого осередку.
Слухачі пройшлися сторінками зародження жіночого руху в Україні та його об’єднання в Український Жіночий Союз, утворений у вересні 1917 року, спадкоємцем якого став Союз українок. В той же час українські жінки вперше вступили у міжнародні жіночі організації. В 1919 році в Кам’янці-Подільському було створено Українську Жіночу Національну Раду, делегати якої брали участь у конгресах міжнародних жіночих рухів. Союз українок відновив свою діяльність в Україні у 1991 році.
Голова міської організації Союзу українок Неля Кросовська зупинилась на діяльності СУ з відродження культурно-історичних традицій, збереження духовності та моралі та об’єднання зусиль навколо національної ідеї України. Вона також презентувала проект «Захід-Схід разом» та дитячу книгу письменниці із Луганської області Олени Степової «Світлячок-охоронець». Учасники заходу ознайомились із символами Союзу українок: його емблемою, Прапором та Гімном.


Немає коментарів:

Дописати коментар