пʼятниця, 15 травня 2015 р.

«Без сім’ї немає щастя на землі»

«Без сім’ї немає щастя на землі»
літературно-мистецький вечір

Чудовими травневими днями, коли все довкола буяє та квітує, ми відзначаємо два найпрекрасніших родинних свята – День Матері та Міжнародний день сім’ї. Сім'я, родина, рід… Адже саме в родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро. А берегинею усього цього є – Мати.
Саме такими словами розпочався літературно-мистецький вечір «Без сім’ї немає щастя на землі» 15 травня в центральній бібліотеці, організований спільно з територіальним центром соціального обслуговування «Надія» (директор  – Валентина Солодковська) для слухачів  «Університету III-го віку», в рамках заходів  святкування Дня міста «Кам’янець єднає серця і народи».
Запрошені гості вечора дізналися про історію заснування свята та як це свято прийшло в Україну, про вплив греко-католицької церкви на становлення свята в Україні розповів священик греко-католицької церкви отець Віталій.
З великою шаною присутніх привітала директор департаменту соціального захисту населення Людмила Позинюк.
Ліричні  пісні «Ніби вчора», «Родина», «Перевесло» у виконанні учня міської дитячої школи мистецтв Олександра Лівіцького та пісня «Залишаю усе» у виконанні Ярослава Геника надовго залишаться в пам’яті слухачів. А відома у місті поетеса і композитор Жанна Мадич заспівала пісню «Повертайся мамо», в якій закликає усіх українських жінок, які працюють за кордоном повертатися  додому.
Під час заходу прозвучали зворушливі вірші «Мама», «Моя родина», «Уклін матерям», «Мамине крісло», «Мати-героїня» та інші у виконанні місцевих поетів, членів поетичного клубу «Ліра» Людмили Кур’ян, Світлани Кремінської та Людмили Дрезналь. Із старовинною «Легендою про матір» ознайомив слухачів диктор радіо «FM» Павло Тихонов.
Родзинкою свята  була інсценівка «Сім’я», яку  виконали студенти коледжу культури та мистецтв Дарина Дудко і Ростислав Ковалишен.
Зворушливі вірші, ліричні пісні,  святковий настрій – все це надовго залишиться в пам’яті  присутніх.
На закінчення заходу ведучі свята ще раз прівитали жінок-матерів, побажали здоров'я, добра, злагоди, любові,  миру, а прихожанка, участниця хору греко-католицької церкви Віра Жук заспівала пісню «Рідна мати моя», яку підхопили усі гості свята. 

Немає коментарів:

Дописати коментар