понеділок, 29 вересня 2014 р.

«Книга на тлі доби»


«Книга на тлі доби»
(до 80-річчя книги М. Островського
«Як гартувалась сталь»)
вечір забутої книги

«Найдорожче у людині – це життя. Воно дається їй один раз, і прожити його треба так, щоб не було нестерпно боляче за безцільно прожиті роки, щоб не пекла ганьба за підленьке і дріб’язкове минуле, і щоб умираючи, міг сказати: все життя і всі сили були віддані найпрекраснішому в світі – боротьбі за визволення людства».
 Микола Островський

29 вересня 2014  року у школі-інтернаті №2 відбувся вечір забутої книги «Книга на тлі доби», присвячений 80-річчю роману Миколи Островського «Як гартувалася сталь», головний герой якого Павло Корчагін для багатьох поколінь людей став моральним взірцем і прикладом для наслідування.
Сьогодні роман «Як гартувалася сталь» виключений зі шкільної програми, і тому ведуча вечора Катерина Бояршинова познайомили слухачів  з біографією письменника, наголосила, що цей мужній письменник народився на Україні в селі Вілія, розповіла про історію створення та стислому змісті роману, підготувала огляд книжкової виставки «Микола Островський на сторінках історії в нашому житті», яка включала в себе твори автора, фотографії, книги про  М. Островського.
В ході заходу демонструвалися кадри з багатосерійного телевізійного фільму «Як гартувалася сталь».

Закінчуючи вечір, ведуча сказала учням, треба жити так, щоб оглядаючись на нього, його життя і книги, творили ви  майбутнє – своє і Вкраїни – так, щоб не було нестерпно боляче за безцільно прожиті роки.


Немає коментарів:

Дописати коментар