вівторок, 23 вересня 2014 р.

Творимо добро разом

                   "Творимо добро разом"
                              свято добра і милосердя
 
Саме таку назву мала година спілкування, яка стала справжнім святом для мешканців ТЦСО «Довголіття». Свято проведено 23 вересня  в рамках тижня милосердя працівниками   міської  центральної бібліотеки  спільно  з головою громадської організації інвалідів «Гармонія» Наталією  Безпалько,  яка очолює  волонтерський рух міста та творчим клубом «Ліра».
На цікаву урочисту програму у кафе ТЦСО «Довголіття» за святковим столом зібралося чимало літніх людей. Ведуча свята бібліотекар міської центральної бібліотеки Катерина Бояршинова щиро привітала мешканців та передала слово Наталії Безпалько , яка коротко розповіла про роботу працівників центру, наголосивши, що основою їхньої діяльності завжди була і буде турбота про тих людей, які потребують допомоги, підтримки, доброго слова.
Продовжив  святкову програму  ансамбль народної музики «Подільський дивограй» у складі викладачів дитячої школи мистецтв.У їх виконанні  прозвучали  пісні:«Подільська полька», «Подільські викрутаси», «Ой, гарна я», «Марієчка» та інші. Свою майстерність співати, продемонстрував і 86 літній мешканець з відділення довготривалої реабілітації та тимчасового проживання в ТЦСО «Довголіття» Петр Сидорович  Мальований, який  виконав народні пісні « Ой чий то кінь стоїть» та «Там за туманами», яку підхопили мешканці  ТЦСО «Довголіття».
Гарного настрою додали присутнім гуморески, які  прочитав диктор радіо «Мелодія» Павло Тихонов. Місцева поетеса , член клубу «Ліра» Людмила Кур'ян задушевно декламувала свої власні вірші  «Добра пісня», «Доброта».
Під кінець заходу мешканці ТЦСО «Довголіття» переглянули відеоролик  «Твори добро».
У ході заходу  підопічні ТЦСО  змогли не лише насолодитись гарною атмосферою свята, а й посмакувати смачний яблучний пиріг, виготовлений своїми руками. 
Кілька годин спілкування пролетіли блискавично, але ніхто не хотів розходитись. Усі  розмовляли, жартували, читали  вислові відомих людей про добро на стендах, співали пісні… Дійсно, це справді святкова зустріч, коли ожива душа.
Свято завершилося, збагативши джерела людської доброти ще більшим бажанням співчувати, захищати, оточувати увагою і любов'ю тих, хто за різних життєвих обставин втратив здоров'я. У свій час українська поетеса Любов Забашта написала наступні рядки:
Людина починається з добра,
Зі світла, що серця переповняє.
Ця істина, як світ, така стара,
А й досі на добро нас надихає.
Тож нехай так і буде...


Немає коментарів:

Дописати коментар