неділя, 14 вересня 2014 р.

У світі оперети

У світі оперети
книжкова виставка

Музика є  універсальною  мовою  людства.
Генрі Лонгфелло 













13 вересня 2014 року «Кав’ярня на Зарванський» та історико-мистецьке Інтернет-видання  «PROMO LUX» представили благодійний музичний концерт-спектакль «Вечір оперети на  Лебединому озері».
 Ах, оперета! Цей блиск, це вічне свято на сцені, ці життєрадісні арії улюблених виконавців. Напевно немає такої людини, яка б не любила оперету. Оперета знаходить палкий відгук у серці кожної людини. Адже мову музики розуміють усі, незалежно від національності та художніх уподобань, вона бентежить наші душі, є засобом емоційного і духовного зв'язку між людьми.
Тому прийшовши цього вечора до  Лебединого озера  мешканці та гості міста занурилися у барвистий світ оперети. У концерті прозвучали  арії та дуети з всесвітньо відомих оперет  за участю  солістів-лауреатів міжнародних конкурсів Юлії Нехорошевої‚ Іллі Мандзюка. Автор програми та концертмейстер Людмила Вольська. Слухаючи музику Йоганна Штрауса, Імре Кальмана, Франца Легара, кожна пані відчувала  себе королевою на прекрасному святі, а галантні кавалери – сучасниками блискучої епохи прославлених композиторів.
Мешканці та гості міста  змогли не тільки насолодитись  чарівними звуками прекрасних творів‚ а й підійти до яскравої та креативної книжкової виставки  «У світі оперети»‚ яку  презентувала  до цього вечора міська центральна бібліотека.  Виставка  складалася з таких розділів:
►Історія оперети
►Всесвітньо відомі оперети
►Голоси не підвладні часу
Представлені  книги та документи познайомили  кам’янчан із перлинами світового музичного мистецтва: «Орфей у пеклі» , «Летюча миша»«Сильва» та іншими творами, із життєвим і творчим шляхом всесвітньо відомих композиторів та музичних виконавців різних жанрів. 










1 коментар: