середа, 10 вересня 2014 р.

«Уся його душа в жагучім слові»

«Уся його душа в жагучім слові»
(до 90-річчя від дня народження Павла Загребельного)
бібліографічний огляд
25 серпня 2014 року виповнилося 90 років від дня народження українського письменника, мислителя, громадського діяча, Героя України Павла Загребельного.
Саме з цієї нагоди 10 вересня у коледжі культури і мистецтв для студентів було проведено бібліографічний огляд «Уся його душа в жагучім слові», приурочений 90-річчю від дня його народження.
Метою заходу було: розкрити невідомі сторінки із життя і діяльності маловідомого письменника, який увійшов в історію української літератури як видатний прозаїк, створивши ряд високохудожніх творів.
В інформаційній розповіді бібліотекар читального залу центральної бібліотеки розповіла студентам біографію письменника та ознайомила із невідомими сторінками його життя.
Павло Загребельний є автором численних історичних романів, повістей, а також книг новел, таких як: «Європа–45», «День для прийдешнього», «Шепіт», «Диво», «З погляду вічності», «Первоміст», «Смерть у Києві”, «Євпраксія», «Левине серце», «Роксолана», «Я, Богдан», «Безслідний Лукас», «Тисячолітній Миколай», «Попіл снів», «Степові квіти» (1955), «Учитель» (1957), «Там, де співають жайворонки» (1956), «Долина  довгих снів», «Дума про невмирущого» (1957) та інших.
І так як у навчальних закладах вивчають творчість Павла Загребельного, під час заходу студентам дана інформація була корисною і вони зможуть використати її в майбутньому.


Немає коментарів:

Дописати коментар