середа, 7 травня 2014 р.

"Поклонимось великим тим рокам"


"Поклонимось великим тим рокам"
тематичний вечір

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.

69 років минуло з того часу, як прозвучали залпи салюту на честь перемоги над ворогом у Великій Вітчизняній війні. Але і зараз свято Перемоги для кожної людини є хвилюючим, із смаком сліз. Воно болем відгукується в серці, оскільки немає сімї, якої не торкнулася б війна, хто б не втратив в цьому пеклі близької людини. І нехай ті страшні дні вже так далеко від нас, але вони були, це наша історія, це фундамент нашого сучасного життя.
Напередодні великого свята Перемоги, 7 травня у читальному залі центральної бібліотеки організовано тематичний вечір «Поклонимось великим тим рокам». На заході учні старших класів школи-інтернату №2 мали можливість познайомитися з ветеранами Великої Вітчизняної війни та почути їх розповіді про тернисті бойові дороги. Їхні спогади легендами постали з історії та ожили в серці кожного. Учасник бойових дій, інвалід війни І групи, полковник Шех Олександр Григорович розповів про найпекельніші місця, у яких йому довелося воювати; згадав бойових товаришів, з якими йшов в атаки на шалений вогонь ворога. Розповідь Олександра Григоровича продовжив голова міської ради ветеранів, підполковник у відставці Рогаль Леонтій Інокентійович. Його спогади струменіли душевним хвилюванням, болем у серці, до того зворушливо і природно описані ним епізоди та події фронтового життя. З великим душевним трепетом усі спостерігали за акторкою народного театру Любов Луцик, яка виконала уривок з драми Віктора Розова «Вічно живі». Приємним сюрпризом для ветеранів стала пісня «Катюша», яку виконали вихованці міської школи мистецтв (директор Валентина Рябчук) Вероніка Цацура  і Андрій Данчук. Їх майстерне виконання до сліз зворушило наших поважних гостей. Дарували приємні хвилини з піснею також Єлизавета Андріанова «9 травня» та Каріна Гринчевська «Мати-тополя». Полум’яні, щирі слова нашим переможцям, ветеранам урочисто звучали у поезіях місцевих поетес Світлани Кремінської та Людмили Кур’ян. Висловили свою вдячність визволителям за відвагу і мужність учні школи-інтернату №2. Вони подарували чудові вірші та букети весняних квітів.
В заключному слові ведуча вечора Тетяна Сафронюк попросила пам’ятати про наших ветеранів. Пам’ятати про кожного, хто мужньо воював на фронті, хто працював у госпіталях, рятуючи життя мільйонів, хто працював у партизанських загонах, хто був у тилу і там виробляв зброю, допомагав солдатам, хто просто вірно чекав рідних з фронту. Адже пам’ять і вдячність – це все, що ми можемо дати нашим ветеранам.
По закінченні всі оглянули книжково-ілюстративну виставку «Пам’яті вічний вогонь» та сфотографувалися на пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар