неділя, 4 травня 2014 р.

"Пам'яті вічний вогонь"


"Пам'яті вічний вогонь"
відкритий перегляд

Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941–1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але неможливо забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
Саме тому 30 квітня в читальному залі оформлено відкритий перегляд «Пам’яті вічний вогонь». Метою перегляду було: виховування любові і шани до воїнів, партизанів, підпільників, патріотів, що загинули, захищаючи честь, свободу і незалежність нашої Вітчизни, які врятували народи світу від поневолення, розкриття героїчних сторінок Великої Вітчизняної війни та визволення нашої країни від фашистських загарбників.
Перегляд містив літературу, представлену у 3 розділах: «Так починалась війна», «В полум’ї війни», «Спасибі, солдати, за подвиг століть».
І розділ включає в себе літературу про початок війни 22 червня 1941 року, її етапи, відображає знамениті події, такі як: героїчна оборона Києва, Одеси, Севастополя, Харківська битва (1942) та  розглядає першопричини виникнення Великої Вітчизняної війни.
ІІ розділ знайомить нас із героїчною боротьбою молоді на фронтах війни, в підпіллі та трудових фронтах тилу.
У ІІІ розділі висвітлюються спогади очевидців Великої Вітчизняної війни, інформація про ветеранів, учасників війни та короткі біографії Героїв Радянського Союзу і України. Розділ присвячений великому подвигу радянського народу, здійсненого у кровопролитній боротьбі проти німецько-фашистських загарбників.
Це пам’ять – вдячність наша за мирне життя, за чисте небо, це – біль за тих, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.
Вічно живим полум’ям горітиме священний вогонь людської Пам’яті. Хай вогонь Пам’яті горить у наших серцях, передається від покоління до покоління нашим нащадкам. Вічна слава Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар