середа, 8 січня 2014 р.

"Під зорею Вифлеєму"


"Під зорею Вифлеєму"
                                                                                                                                  різдвяна феєрія
Чарівниця зима щедро обдаровує християн святами. Це і Миколая, і Андрія, і Варвари, і Ганни, і, звичайно ж, світле Різдво Христове. На небі засяє лише єдина зіронька й весь люд істинно зрадіє їй. Адже це – час народження нової мрії, це – час щирості й світла, це – час справжнього дива. Істинного.
У це свято особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос рождається – славімо Його!».
З цієї нагоди у ТЦСО ПСП «Надія» 8 січня була організована різдвяна феєрія «Під зорею Вифлеєму». Розпочала свято бібліотекар І категорії ЦБ Тетяна Сафронюк привітальними словами, а далі розповіла про новорічні та різдвяні обряди українців. «Допоки живе коляда, допоки живуть традиції – доти живе душа народу, а душа народу невмируща», – зазначила вона. А згодом відбулося справжнє театралізоване дійство з різдвяною зіркою та голосними дзвіночками, веселими колядками та посіванням. Адже на свято завітали вихованці міської дитячої хорової школи – гурт «Срібні дзвіночки» (керівник Наталя Купінська, директор Іван Нетеча). Біля новорічної ялинки лунали дзвінкоголосі вітання-віншування для усіх мешканців та працівників ТЦСО. А коли гурт заспівав відому колядку «Добрий вечір тобі, пане Господарю», її підхопили всі. Хоч на коротку мить присутні поринули в чарівний світ різдвяних мелодій, відчули всю урочистість та величність цієї великої події – народження Христа.
«Відзвеніли колядки, але дух Різдва ще довго зігріватиме наші серця», – сказала на закінчення зустрічі ведуча і побажала усім гарного святкового настрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар