понеділок, 27 січня 2014 р.

«Багатогранний талант Павла Чубинського»

«Багатогранний талант Павла Чубинського»
інформ-дайджест
27 січня 2014 року виповнилося 170 років від дня народження видатного етнолога, фольклориста, поета, автор українського гімну Павла Чубинського.
Саме тому 27 січня в коледжі культури і мистецтв для студентів ІІ курсу був проведений інформ-дайджест «Багатогранний талант Павла Чубинського».
Метою заходу було: розкрити маловідомі сторінки із життя і діяльності талановитого поета, який вніс вагомий внесок у захист і розбудову рідної України.
В інформаційній розповіді бібліотекар читального залу центральної бібліотеки розповіла студентам біографію та ознайомила із невідомими сторінками його життя.
         Павло Платонович, як талановитий фольклорист записав із народних вуст майже чотири тисячі обрядових пісень, триста казок у шістдесяти місцевостях, зафіксував і опрацював народні говірки, звичаї, повір'я, прикмети. З книг волосних та земських судів, староств та управ він дослідив безліч матеріалів, які представляли характерні типи відносин між людьми, виявляли залишки звичаєвого права, дохристиянських вірувань українського народу.
Найвідоміший твір Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна» 15 січня 1992 року Верховною Радою України офіційно був затверджений як Державний Гімн України. 6 березня 2003 року його музична редакція була змінена згідно Закону ВР України «Про Державний гімн України».

Немає коментарів:

Дописати коментар