четвер, 23 січня 2014 р.

«З духовної скарбниці»

«З духовної скарбниці»
Шевченківські читання
23 січня 2014 року міська центральна бібліотека зустрічала гостей. Для кам’янчан, користувачів бібліотеки, партнерів, волонтерів цей день став пам’ятним та величним. З нагоди 200-річчя від дня народження великого українського пророка, поета, художника Тараса Шевченка урочистості розпочались відкриттям відділу краєзнавства при міській центральній бібліотеці. Ця подія розпочала багату низку заходів на відзначення Року Тараса Шевченка, згідно указу Президента України. Відкриття краєзнавчого відділу є подарунком громаді Кам’янця-Подільського від міської влади та дирекції міської централізованої бібліотечної системи.

З вітальним словом до присутніх звернулась заступник директора ЦБС Людмила Геплюк, яка наголосила, що створення краєзнавчого відділу - є дарунок кам’янчанам, це духовність нашого краю, це краса нашої обрядованості та традицій, це майбутнє нашого покоління та запросила місцевих краєзнавців, істориків, творчу інтелігенцію міста до тісної співпраці.

 На урочистостях були присутні заступник директора департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради, начальник управління культури і туризму Ольга Чорнобиль, завідувач відділом культури Петро Гаврилюк, директор департаменту соціального захисту населення Людмила Позинюк, директор територіального центру соціального обслуговування «Надія» Валентина Солодковська, голова міської ради ветеранів Леонтій Рогаль.

Заступник директора департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради, начальник управління культури і туризму Ольга Чорнобиль привітала жителів міста з визначною подією. Висловила побажання про тісну співпрацю та підтримку з боку влади щодо дієвості краєзнавчого відділу. Адже саме за ініціативи Ольги Володимирівни при відділі оформлено куток подільської вишиванки
Присутніх торжества вразив сучасний дизайн відділу, який допомагали створювати директор художньої школи Олена Савчук, директор школи мистецтв Валентина Рябчук, заступник директора коледжу культури і мистецтв Олександра Павлюк, місцевий фотограф Петро Ігнатьєв.
Продовжилось відкриття краєзнавчого відділу презентацією Університету 3 віку, який створений за ініціативи територіального центру соціального обслуговування «Надія». Директор ТЦСО «Надія» Валентина Солодковська відзначила, що в нашому місті завжди вшановується ратний труд і самовіддана праця ветеранів, людей поважного віку. Міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат Володимир Мельниченко оцінюють таку роботу і саме на виконання соціальних ініціатив Президента України спрямованих на забезпечення належного рівня життєдіяльності людей з великим життєвим досвідом створюється сьогодні Університет 3 віку за тісної співпраці з міською центральною бібліотекою. Директор департаменту соціального захисту населення Людмила Позинюк привітала жителів міста з подією, щодо відкриття Університету та побажала йому гарних та активних студентів.
     Усі ці дві події були присвячені відкриттю Року Тараса Шевченка. Урочистості було продовжено Шевченківськими читаннями, в яких прийняли участь учасники літературного об’єднання «Ліра», студенти коледжу культури і мистецтв та шанувальники поетичного слова великого Кобзаря. Усі присутні були вражені презентацією раритетних видань «Кобзаря», який запропонував переглянути із домашньої бібліотеки, активний читач міської бібліотеки Михайло Григорчук. Шевченківські читання відкрив хор ветеранів війни та праці «Квітка на камені» під керівництвом Володимира Лабанського, який виконав славнозвісний «Реве та стогне Дніпр широкий».     Порадували учасників заходу своїм співом і подружжя – дует «Собор». Затамувавши подих споглядали присутні інсценівку за твором Тараса Шевченка «Наймичка» у виконанні місцевої народної актриси Любові Луцик. Протягом двох годин читались великі поезії Великого Кобзаря, ім’я якого становить славу, велич, та національну гордість українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар