четвер, 2 січня 2014 р.

Шевченко був! Шевченко є! І Шевченко буде!

            Шевченко був! Шевченко є! І Шевченко буде!                    
І мене в сім'ї великій,
В сім'ї вольній, новій,
Не забудьте пом'янути
Незлим, тихим словом.
Тарас... Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, ява і найпотаємніші сни. Нас просто не існує без нього: Україна – це Шевченко, Шевченко  це Україна. Уявити себе без Шевченка  все одно, що без неба над головою. Він  вершинна парость родового дерева нашої нації, хранитель народного духу. Він  наш всесвіт. Олесь Гончаp писав: «Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира. Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись».
До 200-літнього ювілею видатного сина України Тараса Григоровича Шевченка у читальному залі центральної бібліотеки оформлена літературно-виставкова панорама «Шевченко був! Шевченко є! І Шевченко буде!», яка знайомить з багатогранністю Генія, його творчим здобутком, надає можливість відчути всю силу та могутність його віри у Людину та світле майбутнє України.
Перший розділ "Відкриваючи творчість генія"  являє собою своєрідний вернісаж по творам та картинам Шевченка, розповідаючи про становлення Тараса Шевченка як поета, прозаїка, художника. 
Другий розділ "Тернистими шляхами долі" знайомить з основними подіями з життя видатного поета, яскравими спалахами та гіркими моментами Шевченкової долі. 
Розділ "Вінок народної любові" включає в себе не тільки вірші, спогади, роздуми різних поколінь, присвячені Кобзарю, а й інформацію про вшанування Тараса Шевченка в Україні та за її межами.
То ж думаймо про Шевченка, живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя в собі та в дітях наших.

Немає коментарів:

Дописати коментар