четвер, 2 січня 2014 р.

"Пам'ять серця і вічний смуток"


Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.
Геройство. Біль. Дочасна сивина.
Прокляття чаша випита до дна.
Жорстока тиша. Вибухоподібна.
Петро Поліщук 
«Пам'ять  серця і вічний смуток»
Під такою назвою у читальному залі міської центральної  бібліотеки  на вшанування учасників бойових  дій на території інших держав  організовано  виставку-спомин‚  яка має таки розділи: „Важкі дороги Афганістану”‚ „Відлуння  афганських гір”‚ „Воїни – афганці наші земляки”.
Мета виставки: ознайомити  широке коло користувачів  з трагічною сторінкою нашої історії, розповісти про наших земляків, що служили в Афганістані, та віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям…
Воїни-інтернаціоналісти мужньо виконували свій обов’язок, виявляючи при цьому гуманізм, милосердя та людяність. Вони були й залишаються прикладом для нових поколінь, захисників Вітчизни.
На виставці експоновані найкращі видання про цю страшну війну: книга спогадів та щоденників воїнів-афганців, які виконували свій інтернаціональний обов’язок «Афганістан болить в  моїй душі», альбом  Олександра Проханова «Афганістан : как это было», художньо-публіцистичніий збірник «Выполняя интернациональный долг», поезія Альбины Беззуб ”Дорогами Афганистану” та інші. Також на виставці акумульовані всі періодичні видання, які надають нові факти про афганську війну та воїнів-інтернаціоналістів, юність яких вона обпалила. Усі матеріали, що були опубліковані в останні роки в періодиці зібрані в папці-досьє „Афганістан – наша біль, наша пам'ять”.  А папка „Воїни-афганці - наші земляки” надає цикл статей про воїнів – кам'янчан, які не повернулися з тієї жорстокої війни та про кам'янчан, які вижили, про їх сучасне життя. 
Запрошуємо всіх до перегляду матеріалів, особливо молодь, щоб знати, яку трагічну данину сплатили наші співвітчизники у цій війні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар