четвер, 5 вересня 2013 р.

"Жінка-легенда Кам'янця"

"Жінка-легенда Кам’янця"
(до 100-річчя Т. Сис-Бистрицької)
краєзнавча година

"Жінка має тих скарбів стільки, що
 скільки не наділяє ними людей, а все
не біднішає".
Н.Кащук

„Жінка-легенда Кам’янця” саме під такою назвою 5 вересня 2013 року в коледжі культури і мистецтв  проведено краєзнавчу годину, присвячену 100-річчю від дня народження  видатного краєзнавця,  фольклориста, етнографа‚  музеєзнавця Тамари Сис-Бистрицької.
На краєзнавчу годину було запрошено наукового співробітника Лілію Олексіївну Троїцьку. У своїй розповіді  вона розповіла про людину,  яка своєю невтомною  довголітньою працею примножувала славу Подільського краю, рідної України – про збирачку фольклору Тамару Сис-Бистрицьку. Студентам було цікаво дізнатися про те, як, кам’янчанка побувала в усіх куточках Поділля і далеко за його межами,   сходивши багато доріг по краплям по крупинці збирала легенди,  казки, перекази, пісні, молитви тощо. Вона також ознайомила слухачів  із найяскравішими сторінками  життєвого та творчого шляху  письменниці. Художні читання легенд: «Як з’явився Кам’янець», «Ганнусенька», «Як турки мури виводили» , «Рідна земля над усе» та інші  прозвучали у виконанні диктора радіо «Мелодія» Павла Тихонова.
На завершення  бібліотекар I категорії Катерина Бояршинова провела інформаційний огляд літератури, представлений  на книжковій  виставці «Перлина Товтрів-Медоборів»  та сфотографувалися на пам'ять.


Немає коментарів:

Дописати коментар