вівторок, 3 вересня 2013 р.

"Кам'янець – столиця байки"

"Кам'янець – столиця байки"
(до 120-річчя від дня народження Микити Годованця)
виставка-ювілей

В нас байкарі є – хлопці й молодиці,
Але не кожен з них в цім жанрі молодець,
Хоч і живуть вони у Києві, в столиці,
Столиця байки на Вкраїні – Кам’янець!
Сергій Воскрекасенко,
київський сатирик

26 вересня подільська земля відзначатиме 120-річницю від дня народження відомого українського байкаря Микити Павловича Годованця.
Саме з цієї нагоди 3 вересня в читальному залі міської центральної бібліотеки оформлена книжкова виставка «Кам’янець – столиця байки».
Виставка складається з трьох розділів, а саме: «Майстер мудрого гумору», «Тернистий шлях відомого байкаря», «Своєму Кам’янцю вклоняюсь!».
Перший розділ «Майстер мудрого гумору» представляє найвідоміші твори Микити Годованця, а саме: «Байки» (1957), «Заяча математика» (1961), «Конвалія і Лопухи» (1966), «Талановита Тріска» (1967), «Ріка мудрості. Байки за Езопом» (1964), «Веселий педант» (1965), «Байки зарубіжних байкарів у переспівах та перекладах  Микити Годованця» (1973) та інші.
Наступний розділ «Тернистий шлях відомого байкаря» включає в себе матеріали про життєвий та творчий шлях Микити Годованця.
У третьому розділі «Своєму Кам’янцю вклоняюсь!» користувачі можуть переглянути тематичні підбірки про відомого байкаря та ілюстрації кам’янчан до його гумористичних творів.
Письменник, немов могутній дуб-красень, усім своїм корінням, всім людським єством був нерозривний з рідною землею, особливо з Поділлям. І ця земля щедро платила любов’ю сівачеві розумного, доброго, вічного, надихала, вселяла віру і надавала нові сили.
Книжкова виставка дасть змогу якнайкраще розкрити відомі та невідомі сторінки біографії Микити Годованця, його талант та бажання змінити на краще цей світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар