вівторок, 10 вересня 2013 р.

"Лицар волі і думки"

"Лицар волі і думки"
(до 130-річчя від дня народження Дмитра Донцова)
історична година
10 вересня 2013 року в коледжі культури і мистецтв для студентів ІІ курсу була проведена історична година «Лицар волі і думки», приурочена 130-річчю від дня народження українського літературного критика, політичного діяча, засновника теорії інтегрального націоналізму (любові до своєї Батьківщини та патріотизму почуттів, доведених до самозречення та культури) Дмитра Донцова.
Метою заходу було: поповнити знання студентів з історії України, її видатних постатей, розкрити маловідомі сторінки із біографії Дмитра Донцова.
У вступному слові бібліотекар читального залу Леся Повар розповіла про добу Дмитра Донцова, ознайомила присутніх з життєвим шляхом та діяльністю класика українського патріотизму, його книгами, літературними працями, розкрила невідомі сторінки цієї постаті. 
Під час заходу було презентовано слайд-шоу «Лицар волі і думки». 
Найбільшою заслугою Дмитра Донцова є його книги. 23 квітня цього року у м. Києві в приміщенні Національної Спілки письменників України відбулась презентація його перших двох томів нового найповнішого видання творів. Бібліотекар також здійснила огляд його основної праці «Дух нашої давнини».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар