четвер, 5 вересня 2013 р.

"Європейський вимір України"

"Європейський вимір України"
круглий стіл
5 вересня 2013 року в центральній бібліотеці відбувся круглий стіл під назвою «Європейський вимір України». Із привітанням до молоді звернувся заступник начальника управління культури і туризму департаменту гуманітарної політики, завідувач відділу культури Кам’янець-Подільської міської ради Петро Гаврилюк, зазначивши, що сучасна молодь не уявляє свого майбутнього поза Європою і залучення молодих людей до євроінтеграційних процесів є необхідністю і потребою.
Про Європейський вибір України, який закріплений у Законі «Про засади внутрішньої та зовнішньої політики» (ст .11) розповіла провідний бібліотекар ЦБ Тетяна Дашко. Вона зокрема зазначила, що однією із основних засад зовнішньої політики є забезпечення інтеграції України у європейський політичний, економічний та правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі. Провівши екскурс в історію створення Євросоюзу, бібліотекар зупинилась на виступі Президента України Віктора Януковича під час відкриття третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання, де було підтверджено курс України на євроінтеграцію та зосереджено завдання для українського парламенту – прийняття пакету законів, необхідних для подальшого просування в європейському напрямку.
Лекцію «Україна ЄС» прочитав кандидат соціологічних наук, викладач КПНУ ім. І. Огієнка Олександр Рибщун. Про економічні процеси в Євросоюзі виступив викладач КПНУ ім. І. Огієнка Олександр Свідер. Інформаційний огляд літературної панорами «Європейський вимір України» здійснила бібліотекар І категорії Тетяна Дутченко.
Слухачами круглого столу були: студенти КПНУ ім. І. Огієнка, коледжу культури і мистецтв, учні професійного ліцею та школи-інтернату        № 2.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар