понеділок, 10 квітня 2017 р.

«Великодні візерунки»

«Великодні візерунки»
                                майстер-клас                                    
10 квітня в центральній міській бібліотеці ім. Костя Солухи для студентів коледжу культури і мистецтва та всіх бажаючих відбувся майстер-клас «Великодні візерунки».  
  На майстер-клас завітала майстриня, «Майстер народних художніх промислів художнього писанкарства» - Харатін Ірина Олексіївна.
Майстриня з задоволенням поділилась своїм досвідом та розкрила секрет з написання Великодньої подільської писанки «Голубка» в традиційному стилі.
 Ірина Олексіївна також наголосила, що назва «писанка» походить від слова «писати», тобто прикрашати орнаментом, а також розповіла про історію написання Великодніх писанок та про зміст закодованих символів.  
  Присутні одночасно були глядачами і учнями, та дізнались що писанка є символом зв’язку між поколіннями, має обрядове та магічне значення, оздоблюється геометричним, рослиним, зооморфним (риби птахи людина), пейзажним орнаментами, християнськими символами. 
 Зроблена власними руками та наділена теплом і щирим почуттям, Великодня писанка для кожного з присутніх стала справжнім безцінним та унікальним подарунком до Великодніх свят.  

Немає коментарів:

Дописати коментар