середа, 23 березня 2016 р.

Презентація книг «Щит и меч Родины»

Презентація книги «Щит и меч Родины»

  Минуло 72 роки з того часу, як звільнили Україну від нацистсько-фашистських загарбників, але й досі пам’ять про ті страшні часи живе в наших серцях. Саме живі справжні слова ветеранів можуть допомогти нам більше дізнатися про трагічні воєнні роки, і донести до нас, що найбільшими цінностями є мир і спокій.
  24 березня в читальному залі Кам’янець-Подільської центральної бібліотеки в рамках Тижня юнацької книги відбулася презентація книги Кошелєва Івана Єгоровича «Щит и меч Родины».
 Метою заходу було: сприяти формуванню історичної пам’яті, вшанувати героїчний подвиг співвітчизників, виховувати патріотичні почуття гордості за старше покоління, сприяти бажанню молоді вивчати героїчну історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє України. На презентацію були запрошені члени міської Організації ветеранів міста: Ящук М.А., Родін О.Ф., Шех О.Г., Бернадін А.О., де в своїх розповідях душею доторкнулись до історії, згадали страшні роки війни. Між виступами ветеранів звучали пісні у виконанні учнів міської школи мистецтв: Молярчук Ангеліни «Мати-тополя», Гринчевської Каріни «А тати жде», Максима Гнатюка «Зелені рукава», а також звучали вірші у виконанні Світлани Кремінської, які увійшли до книги Кошелєва Івана Єгоровича «Щит и меч Родины».
 Також присутнім була презентована виставка «Кам’янеччина в роки війни», на якій представлені світлини зруйнованого міста під час окупації, та художня література і історичні та документальні видання.

Немає коментарів:

Дописати коментар