пʼятниця, 18 березня 2016 р.

Поезія – це плід і роздумів і вражень

Поезія – це плід і роздумів і вражень
відкриття поетичного фестивалю «Поділля Open»

  Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.
За ініціативи департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради спільно з Кам’янець-Подільською міською централізованою бібліотечною системою започатковано поетичний фестиваль «Поділля Open».
  Стартував фестиваль з презентації виставки-експозиції «Як сонце виплекане слово», яка була представлена в центральній бібліотеці.
  Офіційне відкриття фестивалю розпочалося поетично-мистецьким святом «Поезія – це плід і роздумів і вражень», яка відбулось 18 березня в центрі міста (вулиця Соборна).
  Поетичне свято відкрито віршем «Поезія – душі скарбниця» у виконанні автора – місцевої поетеси, члена поетичного об’єднання «Ліра» Людмили Дрезналь, який був написаний в переддень фестивалю.
  З вітальними словами до гостей міста, шанувальників поетичного слова звернулись: директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема; журналіст, письменник, публіцист, член Національної Спілки журналістів України, член Національної Спілки письменників України – Мар’ян Красуцький; головний редактор літературно-мистецького журналу «White Phoenix» – Ольга Комарова.
  На фестиваль завітали знатні поети і письменники з різних куточків України, а саме: письменник, журналіст, громадський діяч, член Національної Спілки журналістів України, член Національної Спілки письменників України – Сергій Пантюк; поетеса, член Національної Спілки журналістів України – Євгенія Заславська; поет, дитячий письменник, прозаїк, літературний критик, перекладач, член Національної Спілки письменників України, головний редактор видавництва «Фонтан казок» – Іван Андрусяк; поетеса, журналіст і волонтер – Олена Задорожна; письменниця, авторка багатьох романів – Ніна Фіалко.
З поетичним читанням віршів виступили: артистка народного театру Любов Луцик, члени поетичного об’єднання «Ліра» – Людмила Дрезналь, Марія Гаврилова, Тетяна Дорошенко, Ірина Сон.
  Для учасників та гостей фестивалю прозвучали музичні вітання у виконанні члена Національної музичної спілки – Жанни Мадич та викладачки НВК № 9 Лілії Вакар.
  Продовженням поетичного фестивалю була творча зустріч «Про поезію із перших вуст», яка відбулася в центральній міській бібліотеці.






Немає коментарів:

Дописати коментар