четвер, 24 вересня 2015 р.

«Визначний історик Поділля»

«Визначний історик Поділля»
історичний екскурс

«СИН ЦІЄЇ ЗЕМЛІ МИНУЛЕ ЇЇ ЛЮБИВ, ВИВЧАВ ТА УЗАГАЛЬНЮВАВ, 
А СКАРБИ ЇЇ ПОВАЖАТИ ВЧИВ»,–
ці слова викарбувані на меморіальній плиті, вмонтованій у стіну Кам’янець-Подільського Кафедрального костьолу святих Петра і Павла в пам'ять про Йосипа Роллє.

26 вересня цього року виповнюється 185 років відомого подолянина, науковця, історика-краєзнавця, лікаря та мецената Йосипа Роллє. З цієї  нагоди 24 вересня у читальному залі центральної міської бібліотеки для студентів коледжу будівництва, архітектури і дизайну проведено історичний екскурс «Визначний син Поділля».
Під час заходу студенти почули багато цікавих  фактів з життя Йосипа Роллє, познайомилися з його науковою, історичною, краєзнавчою та літературною спадщиною, зрозуміли, що він був справжнім громадянином свого міста, людиною,  котра мала прогресивні погляди, уміла любити  та цінувати людей, шанував історію землі, на якій жив і творив.
У своїх працях Йосип Роллє висвітлював історію міст та містечок, окремих сіл Поділля, залишив для своїх нащадків неоціненний скарб з історії Подільського краю.
Науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Валентина  Вінюкова розкрила багатогранність таланту видатного сина Подільської землі.
По закінченні присутні ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці з однойменною назвою.



Немає коментарів:

Дописати коментар