середа, 2 вересня 2015 р.

«Стійте всіма силами за Україну»

«Стійте всіма силами за Україну»
виставка-портрет

2 вересня в читальному залі центральної бібліотеки організована  виставка-портрет «Стійте всіма силами за Україну», яка присвячена 135-річниці від дня народження одного із найталановитіших українських письменників першої половини XX століття із складною життєвою та творчою долею Володимира Винниченка.  
Виставка  складається з трьох  розділів: «Літературна спадщина Володимира Винниченка»,«Володимир Винниченко: патріот, бунтар, митець», «Він уболівав за Україну».
Літературна спадщина  Володимира Винниченка − золотий фонд України. Він − автор першого українського фантастичного роману «Сонячна машина». Також його перу належать 14 романів, 14 п’єс,  понад 100 оповідань, драматичних та публіцистичних творів. Тому I розділ виставки «Літературна спадщина Володимира Винниченка», представлений  його збірками оповідань та повістей «Краса і сила», «Записки Кирпатого Мефістофеля», «Вибране», романами «Сонячна машина», «Слово за тобою, Сталіне!», п’єсами «Чорна Пантера і Білий Ведмідь» та іншими творами. До речі два десятка п’єс з успіхом йшли на сценах українських театрів майже до початку 30-х років.
У другому розділі «Володимир Винниченко: патріот, бунтар, митець», представлена література, яка ознайомить користувачів з багатогранним життєвим і творчим шляхом, його політичною та громадською діяльністю. Хочеться зазначити, що більшість користувачів знає Володимира Винниченка як політика і письменника, але він мав  ще й особливе захоплення – малярство, є автором понад півтори сотні творів олійного живопису та графіки, великої кількості пейзажів, натюрмортів, портретів.Саме про це користувачі дізнаються зі статті Григорія Костюка «Володимир Винниченко-маляр».
Володимир Винниченко – письменник світового рівня. В часи Радянського Союзу його ім’я було викреслено з української літератури. А в наш час важливим є зберегти його заповіт: «Стійте всіма силами за Україну…». Саме про це можна прочитати  в періодичних  статтях у  третьому розділі «Він уболівав за Україну».  
Запрошуємо усіх бажаючих завітати у  читальний зал центральної бібліотеки для ближчого знайомства з оригінальним майстром слова – Володимиром Винниченком. 
Запропонована література дасть змогу Вам відкрити для себе Володимира Винниченка як непересічну історичну постать та неординарного письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар