вівторок, 7 квітня 2015 р.

«Майстер українського готичного детективу»

«Майстер українського готичного детективу»
літературна зустріч
Чисельних  шанувальників літературного слова  Кам’янеччини потішив своїм приїздом відомий сучасний український  письменник Андрій Кокотюха. Літературна зустріч «Майстер  українського готичного детективу» відбулась 7 квітня у центральній бібліотеці.
Андрій Кокотюха народився 17 листопада 1970 року у м. Ніжині. Перший художній твір написав у сім років. Працював складальником меб­лів, різноробом та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка. У 1991 році написав першу друковану повість «Шлюбні ігрища жаб», яка вийшла окремою книжкою в 1996 році. Його творча манера продовжує кращі традиції Артура Конана Дойла, Едгара По. Автор належить до літературно-мистецької генерації 90-х років. Смислом креативу вважає: почути історію, перетравити її, спроектувати  на себе, стати оповідачем і цікаво подати.
Андрій Кокотюха – справжній майстер хитросплетінь сюжету. Його романи розійшлись накладом понад 200 000 екземплярів, а сценарії дають життя документальним і художнім фільмам. Перелік  письменницьких нагород вражає: три дипломи «Коронації слова» ( 2001, 2002, 2008 роки) і п’ять головних премій цього престижного літературного конкурсу, а 2012 року він завоював почесне звання «Золотого письменника України».
На зустрічі автор презентував свою ювілейну п’ятдесяту книжку «Адвокат з Личаківської», першу із семи книжок про Львів. Андрій Кокотюха дуже цікавий оповідач та співрозмовник, а також щиро і відверто відповідав на численні запитання присутніх, а ними були журналісти, члени літературно-мистецького об’єднання «PHOENIX», студенти коледжу культури і мистецтв та податкового коледжу, учні старших класів НВК № 8, № 9, № 3, СЗОШ № 5.
Готуючись до зустрічі працівники бібліотеки організували літературну виставку «Книгою призначена зустріч», яка користувалася попитом відвідувачів, а сам автор був захоплений матеріалами представленими на виставці, які були присвячені його біографії та творчості.
Також, в рамках заходу,  головою міського товариства «Просвіта» В’ячеславом Полятинчуком було презентовано та подаровано до фондів міських бібліотек IV том книги Едуарда Сікори «Под знаком тризуба».




Немає коментарів:

Дописати коментар