четвер, 9 квітня 2015 р.

«Німа печаль на вустах України»

«Німа печаль на вустах України»
виставка-пам’ять

29 років тому світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті.
Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.
Кожного року ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі… в центральній бібліотеці оформлено виставку-пам’ять «Німа печаль на вустах України». На ній розміщено книги очевидців цієї трагедії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, а також вирізки статей з періодичних видань, які зібрані в окремі папки-досьє «Чорнобильська біль» та «Зоря полин у пам’яті не згасне».
Виставка-пам'ять доповнена ілюстраціями. Виокремлено, Інтернет-ресурси, присвячені Чорнобильської трагедії.
Запрошуємо усіх бажаючих переглянути виставку-пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар