неділя, 1 лютого 2015 р.

«Любов, страждання боротьба»

«Любов, страждання боротьба»
виставка-портрет
«На світі запалає 
покинутий вогонь моїх пісень,
 І стримуваний пломінь засіяє,
вночі запалений, горітиме удень».

       Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси, користувачам центральної бібліотеки пропонує виставка-портрет «Любов, страждання боротьба», яка  має таки розділи: «Співоча душа України», « Миті яскравого життя», «Слідами поетеси на Поділлі».
Виставка-портрет  являє собою добірку найкращих книжок – авторських творів поетеси та книг, присвячених її життю та творчості.  
До уваги відвідувачів незабутня поезія: «Думи і мрії», «Відгуки»; поеми:«Русалка», «Місячна легенда»,«Давня казка»; проза: «Така її доля»,«Лелія»; драматичні твори: «Блакитна троянда», «Грішниця»,«Бояриня»,«Лісова пісня»;переклади «Книга пісень Генріха Гейне та інші . Експонатом  виставки, присвяченої пам’яті Лесі Українки, став  твір часу незалежної України  «Усі твори в одному томі»(2008). 
На виставці також представлена творчість Лесі Українки в оцінці літературознавців та критиків. Є чимало цікавого про те‚ що зв’язує Лесю Українку з нашим Подільським краєм‚ з деякими містами Хмельницької області. Виставку доповнюють  портретні зображення Лесі Українки та ілюстрації до її творів.
Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці.

Тому запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з матеріалами виставки.
        

Немає коментарів:

Дописати коментар