понеділок, 16 лютого 2015 р.

Герої Небесної Сотні

Герої Небесної Сотні
         11 лютого 2015 року Президент України підписав указ «Про вшанування подвигу учасників революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» оголосивши щорічно відзначати 20 лютого Днем Героїв Небесної Сотні.
         З цієї нагоди 16 лютого в центральній бібліотеці відбулася година пам’яті. Учасники заходу згадали події на Майдані кінця 2013 - початку 2014 року, на фоні мелодії «Гей, пливе кача» зачитали загиблих протестувальників із Хмельниччини, запалили свічу пам’яті та вшанували всіх полеглих України хвилиною мовчання. 
         На зустріч із слухачами завітали родичі та друзі Героя Небесної Сотні Анатолія Корнєєва. Товариш дитинства поділився спогадами про Анатолія Петровича, а дружина загиблого Людмила розповіла про участь чоловіка у протистояннях на майдані. Своїми спогадами про революцію гідності поділився її учасник, та воїн АТО Генадій Яцюк. На заході прозвучали вірші місцевих поетів присвячених Героям Небесної Сотні, їх увіковічнили у слові, адже Герої не вмирають. До була організована книжкова панорама "Герої Небесної Сотні".





Немає коментарів:

Дописати коментар