четвер, 19 лютого 2015 р.

«Ти рідна мово – скарб від Бога»

«Ти рідна мово – скарб від Бога»
Фольклорне свято
    У людства планети Земля є багато різних свят. Серед них і Міжнародний день рідної мови, який щорічно відзначається в світі 21 лютого. Їм, рідним мовам, і було присвячене фольклорне свято «Ти рідна мово – скарб від Бога», який організовано 18 лютого в центральній бібліотеці.
       На захід завітали представники громад, що населяють Кам`янець-Подільський. Екскурс в історію поселень етнічних груп у нашому місті здійснила науковий співробітник державного історичного музею Жанна Корбовська. Вона представляла українську громаду. Від польської громади вітали учасників свята Галина Костинюк, Анастасія Назарова та Вероніка Євдосюк. Вони піснею виконаною польською мовою, підтримали український народ у прагнені незалежності  та територіальної цілісності України.
       Від вірменської громади слово мала Елеонара Паронян, викладач музики школ мистецтв НВК №9 ім. І. Трояна. Вона чудові вірменські мелодії зіграла на вілоончелі. Маргарита Шопнік та Вікторія Дрікер представляла єврейську громаду в Кам`янці-Подільському. Щиро та захоплююче розповідали вони про насичене життя євреїв у місці та радували піснями на рідній ідиш-мові.   
     Виступи переплітались із читаннями віршів поетів із клубу «Джерела душі»,  поетичного клубу «Ліра» та виконаннями українських народних пісень.
         Близько сотні слухачів різних національностей протягом 2 годин спілкувалися і насолоджувалися прекрасним. На захід завітала велика кількість слухачів університету 3-го віку із ТЦСО «Надія» та студентів коледжу культури і мистецтв. Всіх учасників свята об`єднала любов до рідної мови та мови держави в якій вони мешкають.

Немає коментарів:

Дописати коментар